Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Novák Katalin lemondásával megbukott a harmadik olyan köztársasági elnök is, akinek a személyéről Orbán Viktor döntött.

Kettőnek a hivatali ideje lejárta előtt kellett távoznia, a harmadik pedig csak bólogatott és aláírt minden törvényt, amit a Fidesz elé tolt.

Közös bennük, hogy egy pillanatig sem töltötték be a köztársasági elnök valós, alkotmányban is rögzített szerepét, vagyis a magyar nemzet egységének megtestesítését, valamint a demokratikus jogállam feletti őrködést – írja Dobrev Klára a DK árnyék-minsizterelnöke.

Soha többé nem engedhetjük meg, hogy Orbán Viktor újabb szolgája legyen Magyarország államfője!

Ezért az Árnyékkormány programjával összhangban a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít, hogy Magyarország következő köztársasági elnökének személyéről közvetlenül a magyar emberek döntsenek, választás útján.

Négy hónap múlva, június 9-én viszont már két nagyon fontos választás is lesz Magyarországon.

Ezért az aláírásgyűjtés mellett a DK a parlament elé is beterjeszti a közvetlen köztársaságielnök-választásról szóló javaslatát, amit a költségek csökkentése érdekében az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal egy napon tartanánk meg.

Így az emberek június 9-én választhatnák meg Magyarország új köztársasági elnökét is, aki hosszú idő után végre újra a magyarok méltó államfője lehet. Támogass minket az aláírásoddal, döntsenek végre az emberek az új köztársasági elnökről!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: