Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Szocialista Párt társelnöke Komjáthi Imre kijelentette:

Novák Katalin lemondásával vállalta a felelősséget tettéért, ám ennyivel nem zárul még le a történet. Helyre kell állítani a köztársasági elnöki intézményt, amely őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

Orbán bábját nem követheti egy másik a pozícióban: válasszunk közvetlenül köztársasági elnököt!

Az ügy még azért sem zárulhat le ennyivel, mert nem Novák Katalin az egyetlen felelős. Politikai felelőssége van Varga Juditnak, aki akkor hivatalban lévő igazságügyi miniszterként ellenjegyezte Novák kegyelmi döntését, és ezzel átvállalta a politikai felelősséget.

Fel kell állítani az MSZP által kezdeményezett vizsgálóbizottságot, aminek feladata a konkrét ügy teljes körű feltárása mellett a kegyelmi és az ellenjegyzési gyakorlat felülvizsgálata.

Nem felejthetjük el azt sem, hogy az ügyben a legfőbb felelősség a miniszterelnöké, Orbán Viktoré, ő helyezte pozícióba ezeket az embereket, tőle függnek a miniszterek és a köztársasági elnök is.

Nem elegendő pusztán az alkotmányt sem módosítani, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a kiszolgáltatott gyermekek megfelelő védelmet kapjanak az államtól, ennek pedig első lépcsőfoka kell legyen, hogy a gyermekvédelmi szakemberek számát növelni kell.

Nem elegendő egy személy távozása, magát a rendszert kell felülvizsgálni és jobbá tenni!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: