Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szinte elkerülhetetlen a köztársasági elnök bukása, aki sokkal nagyobb botrányba keveredett a kegyelmi ügy kapcsán, mint annak idején a plagizáló Schmidt Pál.

Első ránézésre inkább az a kérdés, meddig húzhatja még hivatalában Novák Katalin és a Fidesz mikor hívja vissza az Európa Parlamenti listájáról a szintén cinkos Varga Juditot.

A bukás felé mutató újabb fordulat, hogy Novák Katalin tanácsadó testületének tagjai sorra jelenti be lemondásukat.

Gundel-Takács Gábor és Lackfi János után Szörényi Levente is távozik a köztársasági elnök Tanácsadói Testületéből – ezt a zenész pénteken jelentette be – írja a 24.hu.

Indoklása szerint:

A pályafutásom során eddig nem tapasztalt, most azonban felém irányuló gyűlöletcunami és „feszítsd meg” szavalókórus hatására
döntött így.

Hozzátette, hogy a szerepet tavaly azért fogadta el, hogy „a kultúra területén szerzett tapasztalataival támogassa a széles társadalmi egyetértés ügyét. Szörényi Levente egyúttal üzent is Novák Katalinnak:

Sajnálom, hogy rajtam kívülálló okok miatt ez ellehetetlenült, egyúttal kérem, fontolja meg, hogy a kialakult helyzetben képes lehet-e még betölteni a nemzet egységét megtestesíteni hivatott pozíciót.

Pénteken a Tanácsadói Testület másik tagja, Tomán Szabina üzletasszony is élesen bírálta Novák Katalin kegyelmi döntését a bicskei gyermekotthon pedofil-ügyében, kijelentve, hogy „nem lesz cinkos”. Eközben Révész Máriusz fideszes politikus nem érti, hogy Nováknak miért kellene lemondania.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: