Fotó Facebook Kovács Alex Gábor ellenzéki polgármesterjelölt
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma hatalmas tömeg követelte a köztársasági elnök Novák Katalin és a volt igazságügyminiszer Varga Judit lemondását.

Több ezer fő vonult a Belügyminisztérium épületétől a Sándor Palotához Novák Katalin és Varga Judit lemondását követelve azután, hogy a köztársasági elnök kegyelmet adott annak az igazgatóhelyettesnek, aki sajtóinformációk szerint a börtönbüntetését töltötte mert – “p@Đofil bűncselekmények eltitkolása érdekében több személyt is megpróbált megvesztegetni, őket hazugságra kényszeríteni.

Nem véletlen, hogy a Belügyminisztérium elől indult a tüntetés, ugyanis az egyik felszólaló Kiss Gergő, Egységes Diákfront elnökségi tagja felidézte a bicskei botrányt a tüntetés első helyszínén, a Belügyminisztérium előtt tett beszédében.

Azt mondta:

„A Pintér Sándor-palota előtt állunk, hiszen úgy gondoljuk, hogy neki, és a rendőrségnek is van nyomoznivalója az esettel kapcsolatban”. Ő a gyermekotthonban élő gyermekek helyzetére hívta fel a figyelmet: szerinte nem történhetett volna meg Bicskén a tíz éven zajló zaklatás, ha a Belügy és az állam végezte volna a dolgát. Tőlük bocsánatkérést és kárenyhítést követel.”

Ezután a tömeg a Sándor palotához vonul.

Alább a tüntetés várható menetrendje szerint a beszédek este hatkor kezdődnek. A következők fognak felszólalni:

  • Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa alapítója
  • Antoni Rita, A Nőkért Egyesület elnöke
  • Jámbor András országgyűlési képviselő
  • Szilágyi Kitti óvodapedagógus
  • Donáth Anna, a Momentum elnöke

Az esemény leírásában a Momentum azt írja: „Novák Katalin köztársasági elnök titokban kegyelmet adott annak a pedagógusnak, aki részt vett a bicskei gyermekotthonban történtek eltussolásában. Ilyen módon visszaélni az elnöki hatalommal elfogadhatatlan. Ilyet egy államfő nem tehet. Ilyet egy anya nem tehet”.

Nem a Momentum az egyetlen párt, amelyik ma akciózott: a DK képviselői korábban a Sándor-palotánál jártak, és egy selyemzsinórral üzenték meg Novák Katalinnak.

Korábban a Societas az MSZP társult ifjúsági szervezete több fővárosi Fidesz irodára leragasztott szájú plüssállatokat tett emlékeztetve a kormánypártot arra, nincs bocsánat az ilyen bűnre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: