Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szinte elkerülhetetlen a köztársasági elnök bukása, aki sokkal nagyobb botrányba keveredett a kegyelmi ügy kapcsán, mint annak idején a plagizáló Schmidt Pál.

Első ránézésre inkább az a kérdés, meddig húzhatja még hivatalában Novák Katalin és a Fidesz mikor hívja vissza az Európa Parlamenti listájáról a szintén cinkos Varga Juditot.

A bukás felé mutató újabb fordulat, hogy Novák Katalin tanácsadó testületének tagjai sorra jelenti be lemondásukat.

Lackfi János és Gundel-Takács Gábor után Novák újabb tanácsadója sorolt ki az elnök mögül: „van, akiknek nem jár kegyelem” – írja a HVG

Rövid posztban határolódott el Novák Katalintól a K. Endrének adott kegyelem miatt Tomán Szabina, aki szintén a köztársasági elnök tanácsadói csapatának tagja.

Azt írja, Novák személyesen kérte fel a stábba. Szívügye a női vállalkozók, a női munkavállalók segítése, viszont a p@Đofília elítélése morális kötelesség.

„Ez számomra nem kérdés. Mindenféle szigorítás, mely arra irányul, hogy ezt a jogszabály szintjén is a legnagyobb bűnné tegyük, fontos. Aki ezen bűncselekmény elkövetőjét segíti, ugyanolyan bűnös. Kegyelem nem járhat” – tette hozzá.

„Üzleti döntéseimet mindig kellő körültekintéssel hozom meg, a lehető legtöbb elérhető információ alapján. Ha ez a döntés egy adott személyt is érint, azt felé személyesen jelzem. Ez most sem lesz másként.

Sose vettem részt politikai kampányokban egyik oldalon sem. Ezért a mai tüntetésen sem veszek részt. Ehhez a jövőben is tartani fogom magam. Kérem az összes párt vezetőjét, tartsa ezt tiszteletben” – írta posztjában Tomán.

Az üzletasszony egy képet is feltett a posztba, azon a következő felirat díszeleg:

#nemleszekcinkos.

Ebből a posztból viszont nem derül ki, hogy Tomán Szabina ezzel távozik-e Novák Katalin tanácsadói testületéből. 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: