Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nyáry Krisztián a Líra kreatív igazgatója közösségi oldalán osztotta meg az örömhírt, mely szerint a Líra pert nyert a kormányhivatallal szemben, amely ezek alapján jögszerűtlenül büntette meg a céget.

Még júliusban  12 milliós fogyasztóvédelmi bírságot  szabott ki a cégre a Fővárosi Kormányhivatal, mert a bírságot kiosztó hivatal szerint az érintett könyvek homosz@&ualitást jelenítenek meg, ennek ellenére a gyermekeknek szóló, ifjúsági irodalom körébe sorolt könyvek között helyezték ki azokat, és forgalmazásuk sem zárt csomagolásban (lefóliázva) történt.

Azonban a cég bírósághoz fordult, ugyanis talált a törvényben egy vesszőhibát, aminek értelmébena  törvényi előírás teljesen máshogy szólt.

Születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homosz@&ualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló termék a többi terméktől elkülönítve (itt hiányzik a vessző) csak zárt csomagolásban forgalmazható.

A jogszabály emiatt az akkori formájában nem azt írja elő, hogy a kritizált tartalmat megjelenítő könyveket minden esetben elkülönítve és zárt csomagolásban kell árulni a könyvesboltokban, hanem azt, hogy

amennyiben elkülönítve árulják ezeket, akkor kell rájuk zárt csomagolás, vagyis fólia.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: