Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre tarthatatlanabb a köztársasági elnök pozíciója.

Újabb botrányos kegyelmi ügyet ásott elő a HVG. A lap szerint mindazok után, hogy sajtóinformációk szerint Novák Katalin a tavalyi pápalátogatás alkalmával elnöki kegyelemben részesített egy illetőt, aki – többek között az MSZP közleménye szerint – “p@Đofil bűncselekmények eltitkolása érdekében több személyt is megpróbált megvesztegetni, őket hazugságra kényszeríteni most újabb ügy került napvilágra.

Egy bíróságon volt takarító egy nő, de titokban rendszeresen felbontotta, majd visszazárta a bírósági leveleket, feltúrta a bírók asztalán az iratokat, és le is fényképezte azokat. 1 év 10 hónap börtönt kapott, Novák tavaly februárban kegyelmezett meg neki.

Novák Katalin újabb, eddig nem ismert kegyelmi döntésére bukkantunk a Bírósági határozatok kulcsszavakkal kereshető tárában: a Kaposvári Járásbíróság 2022 januárjában ítélt börtönre egy nőt, aki egy bíróságon volt takarító, és hozzáfért a bizalmas levelekhez, iratokhoz.

Az ügy anonimizált dokumentumai szerint a nőt a felvételi beszélgetésen tájékoztatták is arról, hogy bizalmas a munkája, majd letette az igazságügyi alkalmazotti esküt is.

A nő feladatai közé tartozott a meg nem nevezett bíróság elnöki irodájának, illetve az elnöki szinten lévő irodák, folyosók, mosdók takarítása.

Segített a büntető-, szabálysértési, polgári, végrehajtási ügyek irodai dolgozóinak postázási tevékenységében, postabontásban, iratválogatásban, iratok postázásra előkészítésében, iratok borítékolásában és kézbesítésében “megyei postajárat útján”.

Kulcsa volt az irodákhoz, és bár az elnöki irodához pont nem kapott, ide is be tudott jutni az elnöki irodavezető irodáján át.

A nő a bírósági dokumentumok szerint a bírók asztalán átkutatta az iratokat, és le is fotózta őket a mobiljával.

További részletek az ügyről a HVG oldalán


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: