Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ungár Péter az LMP társelnöke a legnagyobb közösségi oldalon osztotta meg a véleményét, amit változtatás nélkül közlünk:

A bicskei p@Đofil-bűncselekményben adott kegyelemügyben van egy másik szempont, amiről viszonylag kevés szó esik az elmúlt napokban, pedig van olyan visszataszító, mint Novák Katalin döntése.

A kegyelmi jogkör a mindenkori köztársasági elnök kizárólagos joga, de nem teljesen önálló szereplő a folyamatban, hiszen a mindenkori igazságügyi miniszter a kegyelmi kérvény felterjesztője és ellenjegyzője az elnöki döntésnek.

Tehát, amikor – nagyon helyesen – Novák Katalint kritizáljuk az elmúlt napokban, sőt hetekben, akkor ne felejtsük el, hogy itt van nekünk Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter is, aki minisztersége idején még simán, csont nélkül átengedte, hogy a pedofilügyben kegyelmet adjon az elnök, sőt még ellenjegyezte is a döntést.

Közvetett módon választói felhatalmazással bíró politikai szereplőkről van szó, akik azt üzenték ezzel a döntésükkel – mint ahogy korábban a Budaházy-ügyben -, hogy a legundorítóbb bűncselekmények büntetését is felülírhatják politikai érdekek.

Én nem akarok belemenni találgatásokba, hogy ezek milyen politikai érdekek, de azt tudom, hogy a méltó büntetéseket ezek nem írhatják felül. Főként nem pedofil bűncselekmények esetén.

Nem véletlen, hogy mi azon az úton indultunk el, hogy már az igazságügyi minisztériumtól kérjük ki a kegyelmi döntés alapjául szolgáló összes iratot.

Ha van bennük tisztesség az áldozatok felé, akkor kiadják ezeket az iratokat és nem bújnak jogszabályi megkötések mögé.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: