Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Óriási botrány robbant annak okán, hogy sajtóinformációk szerint Novák Katalin a tavalyi pápalátogatás alkalmával elnöki kegyelemben részesített egy illetőt, aki – többek között az MSZP közleménye szerint – “p@Đofil bűncselekmények eltitkolása érdekében több személyt is megpróbált megvesztegetni, őket hazugságra kényszeríteni. “

Az ATV azon kérdésére, hogy a tavalyi pápalátogatás ürügyén miért adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a p@Đofil igazgató ellen tett vallomásukat, érdemben nem válaszolt.

A köztársasági elnök azt mondta, van egy jogszabályrendelkezés, amelynek tekintetében az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános.

„Ennek megfelelően természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek a kérdések megválaszolatlanak maradnak, ez így volt az elmúlt 33 évben, és így van egyébként a világ legtöbb országában is.

Az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk a tanúi, amely rengeteg valótlan állítást tartalmazott. Minden kegyelmi döntésre igaz az is, hogy természeténél fogva megosztó, és én az elém terjesztett több száz kegyelmi kérvényről minden esetben igyekszem a leginkább körültekintően dönteni”

– mondta Novák Katalin, aki kiemelte, hogy három gyereket szült és nevel fölt, és mindig a magyar családok mellett áll.

„Együttérzem a p@Đofília minden áldozatával, és amennyiben valakinek – akár kormányoldalról, akár ellenzéki oldalról – valóban olyan szándéka van, hogy érdemben lépjünk fel a p@Đofíliával és a p@Đofil bűncselekmények elkövetőivel szemben, annak partnere vagyok most is, és partnere leszek a jövőben is”

– tette hozzá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: