Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Telexen született egy cikk a ferencvárosi ellenzéki helyzetről, amelyhez érkezett egy érdekes frissítés a DK-MSZP Szövetségtől. 

A DK-MSZP szövetség az elmúlt egy évben három alkalommal kezdeményezett tárgyalásokat Baranyi Krisztinával Ferencváros független polgármesterével, köztük egyszer nyilvánosan, egy testületi ülésen.

A DK-MSZP Szövetség frakcióvezetője, Torzsa Sándor szerint a polgármester

„még csak válaszra sem méltatta” őket.

Felidézte, hogy a decemberi testületi ülésen a napirendek átbeszélése után kezdeményezte, hogy beszéljenek a 2024-es választásokról.

„Baranyi a kezdeményezésemre csak annyit válaszolt:

nem aktuális”

Torzsa hozzátette: az a következtetés valid, hogy amennyiben nincs összefogás, akkor nem biztos, hogy ellenzéki lesz a polgármester Ferencvárosban.

A szövetség vezetője szerint a 9 magazin most megjelent számában Baranyi Krisztina világosan leszögezi: nem kíván megállapodni a DK-MSZP-vel. Szerinte már csak egy dolgot tudnak tenni:

„februárban egy rézfúvóssal Baranyi Krisztina ablaka alatt adunk polgármester asszonynak egy szerenádot, hátha akkor elindulnak végre a tárgyalások”.

Ferencvárosban egyelőre csak annyi biztos, hogy Baranyi Krisztina újraindul. Az továbbra sem világos, hogy az MSZP és a DK támogatja-e majd ebben, vagy esetleg saját jelöltet állítanak.

Azt egyik ellenzéki párt és a független Baranyi sem közölte, hogy a 12 választókerületben kiket támogatnak majd.

Ahogy egyelőre azt sem tudni, hogy a jelenleg kisebbségben lévő Fidesznek kik lesznek majd a jelöltjei a június 9-i választáson.

A mostani nézeteltérések alapján könnyen előfordulhat az is, hogy a várt Fidesz vs. „ellenzéki pártok közösen” felállásnál összetettebb lesz a választás Ferencvárosban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: