Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem kapják meg a bérkiegészítésüket a ferencvárosi bölcsődei, óvodai és szociális dolgozók februárban, mert a képviselő-testület a költségvetési szavazás elhalasztását kérte – írja az RTL.hu

Mindennek oka, hogy Baranyi Krisztina a kerületet irányító polgármester hibásan beterjesztett adatokkal tárta a testület elé a kerület költségvetését – véli a DK-MSZP Szövetség frakcióvezetője.

Baranyi Krisztina korábbi Együtt pártpolitikus, ma független polgármester egyre furcsább dolgokat tesz polgármesterként.

Alig egy hónapja amellett kardoskodott, hogy az ellenzéki többségű képviselőtestület szavazzon meg egy beruházást, amely dupájába került volna az előzetes becslésekhez képest – arra hivatkozva, hogy ha most megszavazzák a dupla költségeket a beruházást még a választási kampányban át lehet adni – most pedig egy olyan költségvetést akart áteröltetni az ellenzéki vezetésű testületen, amelyben több szám nem stimmelt.

Mindemellett az is érdekes, hogy arra a kérdésre sem tudott a vitában válaszolni, hogy mennyi pénze is maradt a tavalyi évben az önkormányzatnak. Sőt mi több, hozzá sem szólt érdemben a költségvetési vitához. 

Mindezek után a képviselőtestület tagjai arra kérték, pontosítsák a költségvetést és válaszoljanak a vitában felmerült kérdésekre és a képviselők szerinti pontatlanságokat javítsák.

Mindennek következtében két héttel később fogadhatják el a kerület költségvetését, amely ahhoz vezet, hogy késedelmesen kaphatják meg azok az óvodai dolgozók a bérpótlékukat, akinek a fizetése csaknem egyharmadát ez, az önkormányzat által nyújtott támogatás jelenti.

Egyre nagyobb az elégedetlenség Baranyi Krisztina munkájával kapcsolatban

Korábban még szövetségeseként tudhatta maga mögött Karácsony Gergely pártját, azonban a Párbeszéd-Zöldek helyi képviselője a tavalyi évben lemondásra szólította fel a polgármestert:

 a polgármester azt csinál, amit akar, és nem hajtja végre a határozatokat, amiket hozunk? (…) Ön jól tudja, hogy a munkaköri kötelessége végrehajtani a testület határozatait. Ha nem ért vele egyet, megvétózhatja, de vétót Ön nem emelt. Polgármester asszony, ha nem tudja, vagy nem akarja ellátni polgármesteri kötelességeit, ne legyen polgármester. Kérem, mondjon le!

A Párbeszéd mellett – a korábban legerősebb szövetségesének tartott – Momentum képviselői is egyre hevesebb kritikákat fogalmaznak meg a Baranyi Krisztina féle városvezetéssel szemben.

A képviselők többször hiányolták, hogy az önkormányzat tervezett döntéseiről előzetesen nem hajlandó egyeztetni a városvezetés a többségi képviselőkkel, így kénytelenek nyílt vitákban feltenni a kérdéseiket és javítani a vezetés tévedéseit, azonban partnerség helyett médiaüzengetés megy.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: