Novák Katalin - Fotó: 168 óra
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma reggel a Momentum akciózott. Szokásukhoz híven (nem tudjuk hányszor tudják még elsütni) – elbontották a kordont a Karmelita kolostor előtt.

Most azonban a szokásos akcióba vittek egy csavart, ugyanis a kordonokat átvitték a köztársasági elnök hivatala elé. A vasárnapi akció itt nem ért véget, mert „P@dofilvédő Novák Katalin” feliratot lógattak a Sándor-palota előtti kordonra.

A párt közleményben azt írja, azért tették mindezt, mert Novák Katalin egy p@dofil bűncselekményben résztvevőnek adott kegyelmet.

A párt akciójának előzménye, hogy Novák Katalin kegyelemet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akinek tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált az intézményben.

A volt igazgatóhelyettes megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel. A korábbi igazgatóhelyettest végül első- és másodfokon 3 év 4 hónap börtönre ítélték.

„A pedofília az elképzelhető bűncselekmények legaljasabbika, ami jóvátehetetlen károkat okoz az áldozatok életében.

A bicskei gyermekotthon esetében az áldozatok 10 éven át küzdöttek azért, hogy a pedofil igazgató és tettestársai megbűnhődjenek tetteikért” – mondta a Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője vasárnap a Sándor-palotánál.  Hozzátette,  Novák kegyelme nem más, mint az áldozatok arculköpése, és lemondása lenne a minimum ebben a helyzetben. Kifejtette azt is, hogy a Momentum jogászai már vizsgálják, hogyan lehet elérni azt, hogy a mindenkori köztársasági elnöknek indokolnia kelljen: kinek és miért ad kegyelmet.

A Momentum jövő péntekre tüntetést szervez a Sándor-palota elé.

24.hu nyomán


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: