Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A független parlamenti képviselő megint egy guzmicás ügyet ásott elő, amit meg is osztott közösségi oldalán:

Nincs itt semmiféle válság, kérem, van pénz mindenre, ami fontos: például a 2025-ös oszakai világkiállításra. Ráadásul ezt a temérdek pénzt egy ismeretlen DUBAJI CÉGNEK adjuk, “természetesen” valódi verseny nélkül. Nekünk Dubaj az első…

Azt már tudjuk, hogy a magyar pavilont a legújabb kedvenc, a Zuglóban is betonmonstrumot építő Bayer Construct húzhatja fel, majdnem 20 milliárd forintért.

Ez azonban még nem elég, az EU hivatalos lapjaiból kiderül, hogy két szerződés alapján még nettó 795,7 millió forintot adnak ki „a sikeres magyar részvétel“ érdekében.

Ennek a pénznek a kisebbik részét (216) milliót) a Consultant Mérnökiroda kapja, a nagyobb részét (majdnem 580 millió forintot) viszont egy titokzatos, az Egyesült Arab Emirátusokban bejegyzett cégnek, a Ramerset International FZE-nek adják, „komplex gazdaság- és üzletfejlesztési, valamint turizmusfejlesztési feladatok ellátására”.

Ez a cég nem először bukkan fel, már 2021-ben, a dubaji világkiállításra is elnyert egy 950 millió forintos keretszerződést – annak ellenére, hogy honlapja semmitmondó, székhelyként pedig egy postafiókot adtak meg – írja a képviselő.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: