Varjú László - Kép: Tóth Gergő/Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pénteken már az idei hatodik üzemanyag-áremelést hajtotta végre az Orbán-kormány, pedig még csak február van – jelezte Varjú László, a Demokratikus Koalíció gazdaságpolitikusa.

A politikus szerint az újévi 41 forintos adóemeléssel együtt a benzin átlagára már 603, a gázolajé 640 forint fölött van literenként.

Varjú László szerint szociáldemokrata fordulatra van szükség, mert a magyar emberek bére és nyugdíja olyan alacsony, hogy nem viselnek el további áremeléseket.

Mint fogalmaz:

Ezért az Árnyékkormány áremelések helyett adócsökkentésekkel 500 forint alá szorítaná az üzemanyagok literenkénti árát a kormányváltás után: 5 százalékra csökkentené az üzemanyagáfát, a jövedéki adót pedig literenként 70 forintra, gázolaj esetében 20 forintra.

Véget fogunk vetni az Orbán-kormány és az olajcégek nyerészkedésének, akik milliárdos adóbevételeket és extraprofitot kaszálnak a sorozatos benzináremeléseken

– teszi hozzá.

Adó- és áremelések helyett adócsökkentést és béremelést, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: