Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP a pártok győzködése helyett a választópolgárokhoz fordult annak érdekében, hogy az ellenzék egy közös listán induljon a most következő választáson.

Sok ellenzéki párt a közelgő Európai Paramenti Választást arra használná fel, hogy az ellenzéken belüli háziverseny 26. állomását megtartsa, miközben a számok azt mutatják, az ellenzék egy közös európai listával több mandátumot tudna szerezni, mint a Fidesz.

Ez pedig egy példaértékű győzelem lenne. Egyrészt nem csak itthon adna reményt az ellenzéki szavazóknak, hogy Orbánék egy országos választáson megverhetőek, de Európa felé is bizonyítaná: Magyarországnak elege van az Orbáni politikából.

„Mint mindannyian tudjuk, idén június kilencedikén lesznek, egy napon az európai parlamenti választások és az önkormányzati választások is. Hát nem véletlenül rendezte így Orbán. Mindkét választáson nagyon meg akarja verni az ellenzéket”

 – mondta el Kunhalmi Ágnes.

A tét tehát nagy, a kormánypárt nem nyerhet az önkormányzatokban, pláne nem vehetik vissza a fővárost. Az MSZP éppen ezért figyelmeztet mindenkit arra, ha csak egyetlen párt kimarad az ellenzéki közös listából, akkor Budapesten azonnal közgyűlési többsége lesz a Fidesznek, ez pedig a főváros visszavételével lesz egyenlő.

Az MSZP társelnöke kiemelte, az európai parlamenti választáson is közös listát ajánl pártjával, hiszen nem szabad azt üzenni Európának, hogy Orbán Viktor megverhetetlen.

„Csak együtt tudjuk a sok-sok szavazatot begyűjteni a Fidesszel szemben” – összegzett Kunhalmi Ágnes.

Egyre többen támogatják az MSZP kezdeményezését

Szinte megrohanták a változást akaró szavazók az MSZP pultjait – ugyanis a párt a véget nem érő ellenzéki viták helyett aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy a pártvezetők és a pártelitek belássák, a választóknak elege van a háziversenyekből, meg abból ki a legnagyobb kicsi az ellenzéki oldalon.

A legfrissebb mérések szerint az ellenzéki szavazók több, mint 80%-a közös listát szeretne.

Az MSZP százezer aláírás összegyűjtésével szeretné elérni, hogy a ma rivalizáló pártvezetők belássák, csak közösen lehet legyőzni Orbánt és a Fideszt. A következő két hónapban minimum százezer ember aláírását szeretné összegyűjteni a párt, annak érdekében, hogy a közös indulásról meggyőzzék az ellenzéki pártokat. Közterületeken, az MSZP pártirodáin, valamint online is lehet támogatni az aláírásgyűjtést (amit ide kattintva meg is tud tenni).


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: