Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik az olajozottnak hitt Fidesz gépezetének fogaskerekei közé is kerülhet valami, amitől recsegni-ropogni kezd az egész tákolmány.

Az RTL hírportálja számolt be róla, hogy Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató és Fradi elnök erős szavakat használva fakadt ki azután, hogy a Mahart Passnave Kft. felmondta a szponzori szerződését a Fradi női kézilabdacsapatával.

Kubatov az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozó, többségében állami tulajdonú cég vezetője, Bényi Szabolcs ellen kelt ki, közölve, hogy „mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről”, és hozzátette:

torkig vagyok az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel

Kubatov szerint „vérlázító” a szerződés felbontása, „az eljárás és a stílus pedig primitív”.

Azonban kiderült, hogy a döntést nem Bényi hozta meg, hanem Lázár János építési és közlekedési miniszter – írta a hvg.hu.

A lapnak ezt Lázár minisztériuma mondta el. Közölték:

Lázár János miniszter minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését.

A minisztérium azzal magyarázta a döntést, hogy „a közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű”, hozzátéve, hogy a megmaradó pénzt bérnövelésre és a szolgáltatások minőségének javítására használják majd fel.

A minisztérium tudatta azt is, hogy Kubatov kirohanása ellenére sem fogják megváltoztatni a döntést, az „minden, a tárca által felügyelt cég összes hasonló támogatási szerződésére vonatkozik, nincs kivétel” – fogalmaztak válaszukban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: