Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Most éppen 650 ezer forintra büntetett a “parlament” beteg lelkű, fura ura. Valami p&@verz vágytól vezérelve Kövér László nagyon látni akar engem az ócska színházának gombnyomogatós előadásain, és személyesen dönt arról, hogy kegyeskedik-e elfogadni az indoklásomat, amikor kénytelen lemondani a társaságomról – írja közösségi oldalán a független képviselő.

Hadházy Ákos úgy fogalmazott: A mostani “bűnöm” az volt, hogy az egyik novemberi gombnyomogatás helyett egy különösen fontos, pécsi bírósági tárgyaláson vettem részt.

Az ügy tárgyalásait azért követtem országgyűlési képviselőként személyesen is figyelemmel, mert egy rendszerszintű visszaélésről szólt. Számos megkeresést kaptam ugyanis az elmúlt években arról, hogy a hatalom egyik fő támaszát adó falusi polgármesterek visszaélnek a közmunkával, így tartják sakkban a legelesettebb embereket.

Nem egyediek az olyan kirívó esetek sem, amikor a közmunkások csak az amúgy is megalázóan alacsony bérüknek csak egy részét kapják meg, a másik részét a polgármester egyszerűen elteszi.

Ezeket persze bizonyítani legtöbbször lehetetlen, hiszen a legkiszolgáltatottabb közmunkások a legritkább esetben mernek kiállni a jogaikért. A baranyai Kárászon viszont tisztességes képviselő-testületi tagok feljelentést tettek és most decemberben el is ítélték az aljas polgármestert – igaz, az ügyész az utolsó pillanatban elengedte az egyetlen, valóban fájó büntetési tételt, a polgármesterségtől eltiltást.

Egyedül az ügy negyedrendű vádlottja, egy idős, beteg asszony kerülhetett volna rendkívül súlyos helyzetbe, ha Önök nem segítettek volna.

A személyes jelenlétemmel erre a tömegesen elkövetett visszaélési formára szerettem volna felhívni a figyelmet, az más kérdés, hogy eddig nem nagyon sikerült, nem keltett különösebb visszhangot az ügy. (Az Átlátszónak köszönöm, hogy beszámolt az esetről!)

De hátha majd Kövér Úr hisztije segít kicsit felhívni a figyelmet az egyik kiskirály polgármester lebukására. A házmester ugyanis először igazolást kért a pécsi bíróságtól, hogy tényleg részt vettem-e a kérdéses időpontban a tárgyaláson, majd miután a bíró ezt visszaigazolta, Kövér önkényesen úgy döntött, hogy mégis megbüntet 650 ezer forintra.

Sajnos ezt a büntetést ledolgozni nem tudom, mert itt nem pénzt kell befizetnem, hanem Kövér már le is vonta a fizetésemből.

Bár a családom költségvetése természetesen megérzi és bosszant, hogy Kövérnek p&@verz kéjt okoz a büntetés, az összeg szerencsére nem tesz tönkre anyagilag. Ezért csak azokat kérem, akiknek ez tényleg nem okoz gondot, hogy segítsenek lehetőségeikhez mérten a házmester örömét elrontani ennek a beteg idegzetű embernek fityiszt mutatni – zárta sorait a képviselő.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: