Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon megbeszélést folytatott David Cameron brit külügyminiszterrel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A tárgyalásról közösségi oldalán beszámolt David Cameron is; a jelenlegi külügyminiszter, korábbi brit kormányfő azt írta: Svédország gyors NATO-csatlakozásának fontosságáról tárgyaltak, annak érdekében, hogy a szövetség és az euroatlanti térség biztonságosabb, a NATO pedig erősebb legyen.

Mindeközben rendkívüli ülést kezdeményez az MSZP

A Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Képviselőcsoportja kezdeményezi az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a Svéd Királyságnak az Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozásáról szóló Jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényjavaslat elfogadása érdekében – írja az MSZP.

A párt szerint Svédország a NATO elkötelezett partnere, 1994 óta vesznek részt a Szövetség békepartnerségi programjában, illetve aktív szerepet vállaltak és vállalnak NATO-vezetésű múltbeli és jelenlegi béketámogató műveletekben. Svédország NATO-csatlakozása is azt a törekvést erősítené, hogy közösen garantáljuk Európa és az emberek biztonságát.

Kritikaként megfogalmazzák, hogy mindössze két NATO-tagország nem ratifikálta mostanáig a svédek csatlakozását a szövetséghez: Törökország és –  szégyenünkre – Magyarország. A legfrissebb hírek szerint Törökország a héten elfogadhatja már a svéd csatlakozást, így Magyarország utolsóként ratifikálhatja az egyezményt.

Immár másfél éve van az Országgyűlés előtt Svédország NATO-csatlakozásának ügye. Másfél éve blokkolják Orbán fideszes “bátor emberei” Svédország NATO-csatlakozását. Ezért 2022 szeptembere óta minden parlamenti ülésen kezdeményeztük ennek az ügynek a napirendre vételét, de a fideszesek minden alkalommal a napirendre vétel ellen szavaztak.

Orbánék ezzel az értelmetlen színjátékkal felbecsülhetetlen károkat okoztak Magyarországnak, és szégyent hoztak ránk, magyar emberekre. Az elfogadás dátumát, a késlekedés okait érintő hazudozásokkal, a Borat-szerű fideszes delegáció kiküldésével eredményt nem értek el, előadásuk legfeljebb Putyinnál arathatott sikert.

Ideje, hogy Orbánék abbahagyják az ostoba, káros és felesleges színjátékot – teszi hozzá a párt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: