Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP aláírásgyűjtő kampányt indít annak érdekében, hogy a nyár elején megrendezésre kerülő önkormányzati és EP választásokon az ellenzéki pártok közös listán induljanak.

A Fidesz legyőzhető, a szavazók többsége pedig változást szeretne. A választási matematika is az ellenzék együttműködését támasztja alá, egy lehetséges demokratikus ellenzéki közös lista 35% vs 34%-ra verné meg a Fidesz listáját az európai parlamenti választáson, míg számos magyar településen a demokratikus ellenzéki pártok közössége jelenti az egyértelmű többséget.

Felmérések szerint az ellenzéki választók 4/5-e közös listát akar, ez pedig a mandátumkiosztásban is a baloldal érdekeit szolgálná. Közös listával ugyanis több hely szerezhető meg, mint külön indulás esetén.

Ellenzéki együttműködéssel 10 mandátumhoz is juthat a baloldal, míg a Fidesz csupán kilenchez. A közös indulás tétje tehát a kormánypárt legyőzése, az újabb „látványkétharmad” megakadályozása.

Az MSZP ezért aláírásgyűjtést indít. Március 15.-éig legalább 100.000 közös listát támogató aláírást szeretnénk gyűjteni, hogy a többi ellenzéki párt is megértse, a választók akarata a közös indulás, az együttműködés.

A kampányt személyesen a kitelepüléseken, online, az MSZP honlapján, valamint a pártirodákon is lehet támogatni aláírással.

A választások tétje a baloldali kormányzás. Az együttműködés nem önmagáért van, a cél a győzelem esélye, a győzelem pedig a baloldali kormányzás felé vezető út.

Ahhoz keresünk támogatókat, hogy jobb életet, magasabb béreket, tisztességes munkajogokat, szabad sajtót teremtsünk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: