Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már a mai napon más műsorral fognak jelentkezni a közmédia csatornái.

Nem ismeretlen az, amikor egy kiemelkedő és ismert személyiség tragédiája megtörténik, akkor a hazai televíziócsatonák megváltozott programmal jelentkeznek. Most sem történik máshogy a közmédiánál.

A tragikus hír, melyről szinte a teljes magyar sajtó beszámolt nem más, mint hogy 91 éves korában elhunyt Grétsy László.

Grétsy László a magyar nyelvművelés kiemelkedő alakja volt, akit a magyar nyelv hagyományaival és annak ápolásával foglalkozó televíziós műsorai tettek országosan ismertté.

Az 1960-as Családi félkör után olyan műsorokat jegyzett, mint A nyelv világa, a Szójáték klub, a Szabálytalan nyelvtanóra, a Gyöngyök, az Anyanyelvi szószóló és az Álljunk meg egy szóra! – utóbbit Vágó Istvánnal közösen vezette.

A Közmédia éppen a hírre tekintettel komoly változásokat jelentett be a mai műsorában.

    • 18:30-kor kezdődött volna a Duna World-ön az Önök kérték, ám helyette egy művelődéstörténeti összeállítás lesz látható a magyar nyelv megújítóiról Grétsy László gondolataival, Nyelvújítástól-nyelvújításig címmel;
    • Az M5-ön is megemlékeznek a professzorról, mégpedig az Agenda kulturális híradó esti adásában, majd 18 órakor a Librettóban is;
    • A Kossuth Rádióban 19:30-tól fogják megismételni az Aranyemberek című műsorának azon adását, amiben Rékai Gábor volt Grétsy László beszélgetőpartnere.

Promotions.hu nyomán


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: