Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A hírekben hallhattuk, hogy az LMP pedzegeti, hogy Vitézy Dávidot indítaná főpolgármester jelöltnek Karácsonnyal szemben. Ebben a kontextusban nyílván felmerül a kérdés, valóban segítségnyújtásról lenne-e szó, vagy ez egy ügyesen átgondolt politikai stratégia része, mellyel most éppen odaszúrt egyet a főpolgármesternek a Fidesz korábbi államtitkára.

A Telex idézi Vitézy írását: „Nevezhetik intézkedésnek, forgalmi beavatkozásnak, megváltozott közlekedési szokásoknak, átcsoportosításnak, a kapacitás újraosztásának, vagy mondhatják lassan, hogy mindenki megértse, de mégis, a lényeg ugyanaz: 53 vonalon kevesebb jármű közlekedik és egy sincs, amin több

– a BKK közleménye sem állít mást.

Ez pedig, akárhonnan is nézzük, járatritkítást jelent.” – írja Vitézy Dávid Facebook-oldalán Karácsony Gergely pénteki nyilatkozatára reagálva, amelyben a főpolgármester őt középszerű politikusnak nevezte.

Vitézy ezért arra kéri a főpolgármestert, hogy vonják vissza a járatritkítást, és azt írja: „bár a pártpolitika világában ez nem szokás, szakemberként a magam részéről örömmel ajánlom fel segítségem. Készen állok közreműködni a rendszer megjavításában, észszerűsítésében.”

A történet ott kezdődött, hogy a BKK csütörtökön bejelentette: péntektől kezdődön ritkítják egyes buszok hétfői és pénteki menetrendjét. Ezt azzal indokolták meg, hogy az elmúlt években az otthoni munkavégzés elterjedése miatt csökkent a hétfői és a pénteki utasforgalom.

Az intézkedést többen, köztük Vitézy Dávid volt BKK-vezér is kritizálta, amire reagált Karácsony Gergely és Walter Katalin jelenlegi BKK-vezető is. Bár különböző szavakkal, de mindketten azt mondták, hogy a menetrendeket úgy módosítják, hogy az így megspórolt kapacitást máshol tudják majd bevetni.

Walter Katalin erre a 11-es buszt hozta fel példának, amely márciustól esténkén 20 perc helyett 10 percenként jár majd. A BKK honlapja szerint februártól a 298-as busz gyakrabban jár majd, és 275-ös számmal új járatot indítanak.

Karácsonyék szerint emiatt hiába ritkul most tényleg egy csomó járat közlekedése, ezt nem lehet járatritkításnak nevezni, mert összességében nem fog kevesebb busz közlekedni Budapesten. Azt viszont még nem közölték, hogy pontosan melyik járatokon, mikortól, és hogyan fog sűrűsödni a menetrend.

Vitézy Dávid viszont a jelek szerint nem hisz ebben, mert szombati Facebook-posztjában azt írja: „Volt már sok olyan átszervezés, ahol egyik vonalon kevesebb, másikon több járat közlekedett és a mérleg nulla volt. De ez most nem ilyen, tömeges járatritkítás történt Budapesten, semmi más.”

Ez alapján mindenki eldöntheti magának, hogy kinek hisz, és hogy ennek megfelelően járatritkításnak tartja-e a BKK mostani lépését.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: