Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az RTL számolt be arról a botrányról, ami nem csupán a kormány alkalmatlanságát mutatja be, nem csak az aljasságukra világít rá, amit műveltek, de bűntetőjogi kérdéseket is felvethet.

Ugyanis a múlt héten derült ki, hogy az 500+249 darab lélegeztetőgépet, amelyekre a koronavírus-járvány kezdetén darabonként 10,76 millió forintot költött a magyar állam, senkinek sem sikerült eladni 975 ezer forintos áron.

Most egy végrehajtói árverésen darabonként 650 ezres áron licitálhatnak rájuk, de ha ez sem sikerül, február 11-től már 325 ezres áron kínálják őket, írja a 444.hu.

Ha ez is sikertelen, február 26-ig az összeset el lehet majd vinni mindössze  9 737 000 forintért. Az árverést a Szijjártó Péter vezette Külügyminisztérium kezdeményezte a TMT Technics Kft. ellen, amely részt vett a 2020-as lélegeztetőgép-bizniszben.

A cég pénzügyi helyzete zűrös, és a beszerzésekkel kapcsolatos dokumentációik hiányosak. A TMT-nek 1208 lélegeztetőről állapodott meg a külügy 13 milliárd forintért, de a teljes rendelést nem szállította le. Most az előleg visszafizetése és perköltségek miatt próbálja a Külügytől visszaszerezni a pénzét. A cég pénzügyi helyzete aggasztó, és az elmúlt években alig volt forgalma, teszi hozzá a lap.

Az rtl.hu december végén írta meg, hogy töredék áron árvereztetné el a Külügyminisztérium a Covid miatt vett lélegeztetőgépeket, az RTL Híradója pedig korábban megtudta, hogy a korábban a Rogán Antal által kidolgozott, államilag támogatott nemzeti lakáslottóról elhíresült cégé az a raktár, ahol a koronavírus-járvány alatt beszerzett lélegeztetőgépeket tárolják.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: