Időjárás, extrém hideg - Fotó: WQKT
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az idei év februári időjárás-előrejelzése mindenkit meglepett és kicsit talán elbizonytalanított a téli hónapok hidegségének várható mértékét illetően.

A meteorológusok által készített prognózis ugyanis azt sugallja, hogy a tél ebben a hónapban kissé enged a markábol, és nem kell számolnunk a tipikus farkasordító hideggel.

Bár a február hónap tradicionálisan a tél legszigorúbb időszakához tartozik, az idei évben más színben tűnik fel a meteorológiai térképen.

A hidegre vágyók talán csalódni fognak, hiszen a hőmérő higanyszála helyenként elérheti a meglepően enyhe kilenc fokot is, kísérve ezt a szikrázó napsütéssel.

Mindez azt jelenti, hogy bizonyos napokon szinte tavaszi élményekben lehet részünk, és a hideg elleni harcban talán nem is kell olyan keményen felöltöznünk, mint azt megszoktuk.

Esténként azonban érdemes még mindig számítani egy kicsit hűvösebb időre, és a hőmérséklet néha akár fagypont alá is süllyedhet. Ne feledjük, hogy február még mindig a téli hónapok közé tartozik, és az éjszakai órákban a mínusz fokok sem ritkák.

A leg-hidegebb napon is csak -4 ℃ várható az esti és hajnali órákban, így az igazán kemény hideg napok elkerülnek minket.

Egy érdekes fordulat, hogy a február hónapban a hóval való találkozásra szinte esély sem mutatkozik a meteorológiai szakértők szerint. Ez azt jelenti, hogy a hótaposásra, a hóemberkészítésre és a havas tájak élvezetére sajnos nincs kilátás. Viszont a napsütés annál inkább kárpótol minket, hiszen februárban meglepően sok napsütéses napot jósolnak.

A tél szerelmesei, akik a hóesésre és a dermesztő hidegre vágynak, valószínűleg kissé csalódottak lesznek a februári előrejelzés láttán. Azonban azok, akik inkább a enyhebb időjárás hívei, örülhetnek a napfényes napoknak és a kíméletesebb hőmérsékletnek, ami remek lehetőséget kínál a szabadtéri tevékenységekhez.

Mindezek alapján láthatjuk, hogy a február hónap időjárása idén kissé szokatlanul alakul, de ezáltal talán egy kis színt és változatosságot hoz az egyébként hűvös és szürke téli napokba. Legyen szó hidegről vagy enyhe időről, mindenképp érdemes figyelemmel kísérni az időjárás alakulását, hiszen a természet mindig képes meglepetéseket szolgáltatni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: