Juszt László - Fotó: comment.blog.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tudomásul vettem, hogy a miniszterelnök nem teljesíti kötelességét, s nem tájékoztatja a magyarokat arról, hogy mit tesz velük – írja Juszt László televíziós oknyomozó újságíró közösségi oldalán.

Mint fogalmaz: Tudomásul vettem, hogy nem válaszol újságírói kérdésekre.
Tudomásul vettem, hogy ha egyszer mégis újságírók elé áll, akkor megválogatja, hogy ki léphet a terembe.

Hozzáteszi azonban, hogy azt már nehezebben veszem tudomásul, hogy a kivételezettek – akik beléphetnek a tájékoztató helyére – nem mondják azt, hogy köszönjük szépen, ilyen körülmények közt nem aszisztálunk.

De ez csak egy formális lépés. Ugyanakkor van megoldás, válasz erre a hatalmi aroganciára is. Csakhogy ehhez például kellene egy “tökös” újságírószövetség is. Ami – nem véletlenül léptem ki 1985-ben – nincs.

A megoldás szrinte az, hogy: minden pénteken 10.00-kor a MUOSZ nagytermében tartsanak egy “MINISZTERELNÖKI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT”. Zászlókkal, pulpitussal, levezető speakerrel.

Ahova minden újságíró bemehet – pártállástól függetlenül, – s ahova meghívják az ide akreditált külföldi tudósítókat is. Aki tanulta ezt a szakmát, az pontosan tudja, hogy minden kérdésben ott lehet a válasz.

Ja! Hogy nincs ott a miniszterelnök? Az már az ő baja. Mindenesetre a szakma talpra állhat. Ha megszervezik, akkor 39 év után lehet, hogy ismét belépek.

Jut eszembe megint Hofi: Az ifjú focista férj közli a feleségével.

Drágám most elmondom mi a programom. Hétfőn edzés, utána Béla bácsival kielemezzük a vasárnapi meccset. Kedden erőnléti edzés. Szerdán taktikai edzés. Csütörtökön edzés és izomlazítás az uszodában. Pénteken taktikai megbeszélés. Szombaton elutazunk a meccs helyszinére. Vasárnap a mérkőzés.

Mire az ifjú ara:

Most én is elmondom a programom. Hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken, szomaton és vasárnap itt b&szás lesz. Aki itt van itt van, aki nincs nincs.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: