Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Amikor azt hinnéd, hogy már mindent láttál, a Fidesz megmozgatja rejtett erőtartalékait és bebizonyítja, tudja tetézni a dolgokat.

Meglepő székesfehérvári hagyományról számolt be a város Facebook-oldalán közzétett videóban Földi Zoltán, a Fidesz helyi önkormányzati képviselője, aki az állami fenntartású Felsővárosi Általános Iskola igazgatója is egyúttal – írja a Telex.

A portál szerint ugyanis január 20-a a felsővárosi városrész és az ott álló fogadalmi templom búcsúnapja, mivel azonban az szombatra esik, amikor nincs iskola,

„értelemszerűen ma jövünk el, és ma öleljük meg a templomot”

– mondta a legnagyobb természetességgel a fideszes politikus videóban, amiről a 444 írt:

Földi szerint „mindig gondozni kell, kicsit fel kell eleveníteni azt, hogy honnan jöttünk, honnan származunk, és az őseink esetlegesen milyen fogadalmakat tettek, és hogy miért”. Ezt kell szerinte a mai fiatalságban elültetni, gyomlálgatni és rendezgeti évről évre.

A rendezvényen húszperces orgonabemutatót kellett meghallgatniuk a diákoknak, majd kimentek, és körbeölelték a templomot, hogy aztán az iskolában folytassák a Szent Sebestyén-napot

A 444 arról ír, a templomölelésnek nagy hagyománya van a székesfehérvári Felsővárosban, a diákok már tavaly is részt vettek ebben, és Földi már akkor arról beszélt, hogy „ha ezt a mai fiatalokban elültetjük és évről évre gyomlálgatjuk, rendezgetjük, akkor a hagyományok tartalmasak lesznek a jövő nemzedékek számára is”.

A város honlapja szerint az esemény célja évről évre megmutatni a helyi gyerekeknek, hogy Székesfehérvár monumentális épülete, a Szent Sebestyén-templom milyen értéket képviselt a múltban, és mit ad a mai kor emberének.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: