Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Összeírással és más megyébe történő átvezényléssel fenyeget 30-40 éve egy helyen praktizáló, a betegeiket tisztességesen ellátó háziorvosokat az Orbán-kormány, hogy az új, elhibázott ügyeleti rendszerbe kényszerítse a szakembereket – véli a Demokratikus Koalíció.

Komáromi Zoltán a párt egészségpolitikusa úgy látja, ha ez így megy tovább, még több háziorvos hagyhatja el a praxisát. Pedig van olyan hazai járás, ahol már csak 5 háziorvos végzi 11 munkáját, és közülük négyen 60 évnél idősebbek.

Utánpótlás nincs, mert a kezdő háziorvosok finanszírozása nem éri el még a kórházban dolgozó szakorvos kollégáik bérszínvonalát sem.

A párt szerint, csak a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulata mentheti meg a háziorvosi ellátást a kormányváltás után: jelentősen meg fogjuk emelni háziorvosok, valamint az őket segítő szakdolgozók bértámogatását.

A több sebből vérző állami egészségügyet életben tartó szakembereket csak fokozott anyagi és erkölcsi megbecsüléssel tarthatjuk a pályán, nem pedig zsarolással, listázással és rendőri módszereket idéző átvezényléssel.

Mint fogalmaznak, mi, szociáldemokraták nem fogjuk hagyni, hogy az Orbán-kormány a fizetős magánellátásba terelje a magyarokat az állami egészségügy szándékos tönkretételével.

Fizetős magánellátás helyett ingyenes, erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: