Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Annak idején ezzel ekézték Gyurcsány Ferencet is, azonban úgy tűnik a Fidesz ismét bort iszik és vizet prédikál. Orbán Viktor ellenzékben még a vidéki kisiskolák bezárását vidék és nemzetellenesnek minősítette. Most pedig:

Iskolabezárásokra készül az Orbán-kormány, de az intézményekre csak az önkormányzati választás után kerülne lakat – írja a hvg.hu.

A portál szerint a kormányban nem bezárásként emlegetik a lépést – ahogy a vonalbezárásokat is közlekedési módváltásként emlegették – hanem „racionalizálás” vagy „struktúraátalakítás” munkacímen fut a kormányzatban.

Ennek lehet az előszele, hogy csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy „jogos felvetés, hogy az iskolai struktúrát kell-e alakítani vagy sem, de ez politikailag is érzékeny kérdéseket vet fel és számtalan más vonatkozása is van az ügynek”.

A hvg.hu úgy tudja, mintegy 60 olyan iskolát zárnának be, amelyekben 7 fős vagy annál is kisebb létszámú osztályok vannak.

Azt írják, hogy a jellemzően leszakadó térségekben található intézményekre kerülne sor, az érintett gyerekeknek más, közeli településre kell majd átjárni tanulni, iskolabuszokkal akarják őket szállítani.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: