Hungary's Minister of External Economy and Foreign Affairs Peter Szijjarto informs speaks during a press conference about the illegal migration situation into Hungary in Budapest on June 24, 2015. Hungary said Tuesday it has indefinitely suspended the application of a key EU asylum rule in order "protect Hungarian interests", prompting Brussels to seek immediate clarification., Image: 250814010, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez kell még nekünk nemde?

Megkezdheti működését Szlovénia, Szerbia és Magyarország közös áramtőzsdéje 2024 első felében – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy a szlovén, szerb és magyar vállalati-szakmai döntések megszülettek, a kormányzati jóváhagyások vannak hátra, az áramtőzsde nagymértékben javítja majd az egész térség energiabiztonságát.

Az energiabiztonság az elmúlt másfél-két évben a legsúlyosabb kihívások egyike lett Európában. Talán soha olyan nagy jelentősége nem volt még az országok közötti szoros energetikai együttműködésnek, mint most.

Különösen így van ez Közép-Európában, ahol nincsenek nagy kőolaj- vagy földgázmezők, így az országok egymásrautaltsága itt még nagyobb.

Ezért remek hír, hogy minden eddiginél közelebb kerültünk a valaha volt legnagyobb közép-európai integrált villamosenergia-tőzsde létrehozásához.

A szlovén, szerb és magyar vállalati-szakmai döntések megszülettek, a kormányzati jóváhagyásokat követően pedig már az első félév vége előtt megkezdheti működését a három ország közös áramtőzsdéje, amely nagymértékben fogja javítani az egész térség energiabiztonságát.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: