Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem nyugszik Orbán, amíg minden ellenzéki vezetésű települést nem tesz tönkre.

Az RTL számolt be róla, hogy annak ellenére, hogy a kormány elrendelte, hogy az energiaválság miatt spórolnia kell az önkormányzatoknak az energiával, most ugyanemiatt büntetnék meg Szeged városát.

A Szegedi Nemzeti Színháznak mintegy 11 millió forintot, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek majdnem 27 millió forintot kellene fizetnie azért, mert 2022. október 1. és 2023. október 1. között kevesebb gázt fogyasztottak el, mint amennyit a számukra előre lekötött az önkormányzat – írja a Telex.

A szegedi intézmények és cégek azért fogyasztottak kevesebb energiát, gázt és áramot is, mert tavaly januárban és februárban átmenetileg szinte mindegyik zárva volt. Ahogy fogalmaztak, a kormány által előírt, 25 százalékos energiamegtakarítás érdekében vették a minimumra a fűtést, így fogták vissza a gázfogyasztást.

A takarékoskodás miatt több intézményt is kár érte, mivel nem tudtak kinyitni, így senkit sem tudtak fogadni. A színház pl. 19 millió forintos bevételkiesést szenvedett el, erre jön a 11 milliós gázkötbér.

A cikk szerint az önkormányzat az MVM-et már megkérte a számlák teljes felülvizsgálatára, de ha ez nem segít, bíróságon kérhetnek jogorvoslatot.

Az Energiaügyi Minisztérium egyébként korábban azt ígérte, hogy az önkormányzatok „megúszhatják” az alacsony fogyasztás miatt kirótt kötbéreket, ha a lekötötthöz képest a fel nem használt gáz mennyiségének aránya 40 százalék alatt lesz.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: