Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy köztársasági elnöknek a nemzet egységét kellene kifejeznie, de mint ahogy korábban ízlésesnek gondolta az Orbános-füllbevalót, úgy most sem sikerült következetesnek maradnia. Ahogy a Fidesz politikai kommunikációja megkívánja, úgy lebben az elnökasszony köpönyege is.

A Telexen jelent meg a hír, hogy Novák Katalin összetereli a világ 17 női államfőjét, hogy a békéről beszélgessenek.

Novák Katalin az ország első női köztársasági elnöke, és már többször elmondta, megválasztása azt üzeni a magyar nőknek, hogy Magyarországon nincs olyan megbízatás, amit nő ne tölthetne be.

„A köztársasági elnök folyamatosan kiáll amellett is, hogy több nőre van szükség a közéletben. Novák Katalin meggyőződése, hogy a női vezetőknek speciális szerepe lehet például a konfliktusok feloldásában, a háborús helyzetek esetén a béke megteremtésében.”

Az eseménynek már neve is van:

a Női Államfők Budapesti Csúcstalálkozója.

Csakhogy

A Telex arra is emlékeztet, hogy Novák államfői karrierje előtt, még családügyi miniszterként kicsit másképp beszélt a nők szerepéről.

Egyszer például úgy, hogy a nőknek nem szabad az élet minden aspektusában versenyezniük a férfiakkal, és nem szabad elhinniük, hogy nem teljesedhetnek ki családanyaként.

„Ne higgye el például, hogy nekünk, nőknek folyamatosan versenyeznünk kellene a férfiakkal. Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kéne mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kellene rendelkeznünk, mint a másiknak”

– mondta még 2020-ban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: