Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője írásbeli választ igénylő kérdéssel fordult Lantos Csaba energiaügyi miniszterhez, hogy kiderüljön eleget tesznek-e a jogerős ítéletnek és kiadják-e az MVM-re vonatkozó tulajdonosi joggyakorló határozatokat.

Dr. Tóth Bertalan Facebook bejegyzésben emlékeztetett, hogy a Kúria nemrég hatályában fenntartotta azt a korábbi jogerős ítéletet, amely szerint az Energiaügyi Minisztériumnak a szöveg elfedése nélkül, 15 napon belül el kell küldenie az MVM állami tulajdonosának 2019-2020-as határozatait a Mátrai Erőmű adásvételével kapcsolatban.

AZ MSZP frakcióvezetője még 2021 januárjában fordult közérdekű adatigénylési kérelemmel a kormányhoz, hogy kiderüljön, milyen tulajdonosi döntéseket hozott 2019-ben és 2020-ban az MVM Zrt-vel kapcsolatban.

„Ebben az időszakban vette meg ugyanis közpénz-tízmilliárdokért az állami MVM a Mészáros Lőrinc által „legatyásított” Mátrai Erőművet, és ebben az időben hozott a kormány különböző stratégiai döntéseket az MVM-mel kapcsolatban”

– írta bejegyzésében dr. Tóth Bertalan.

„A bíróság – négy évig tartó alapos, hosszú vizsgálatok és hat ítélet után – megállapította, hogy Orbánék jogszerűtlenül titkolóznak.

Éppen ezért elvárom, hogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter teljesítse a bíróság jogerős ítéletét, tartsa be a törvényeket és fejezze be az alaptalan titkolózást!” – érvelt dr. Tóth Bertalan.

Dr. Tóth Bertalan az alábbi kérdéseket tette fel Lantos Csaba energiaügyi miniszternek:

  • Eleget tesz-e az ítéletben foglaltaknak?
  • Mikor adja ki részemre az MVM Zrt.-re vonatkozó, 2019. január hó 1. és 2020. december 31. között hozott tulajdonosi joggyakorló határozatokat
  • Milyen számlaszámra utaljam ezért a megállapított költségtérítést?

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: