Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor - Fotó: HVG
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bármennyire hidegen indul a nap, annál dermesztőbb hírt nem tudunk közölni, hogy most már nem csak Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor kebelbéli jóbarátja nyomult rá a közpénzekre, de kiderült, van egy testvére is.

Munkaruhák, védőfelszerelések, kármentesítés előkészítése, akkumulátorok, járműbérlet – Mészáros János is sokoldalú, akárcsak testvére, Mészáros Lőrinc – írja az RTL.

A portál úgy véli, bár mintha kerülné a nyilvánosságot: az üzletemberről több mint tíz éve készült az utolsó MTI-s fotó. Úgy tűnik, üzleti sikereivel nem kérkedik, holott a nyilvános adatok szerint bátyja árnyékában is szépen tudott gyarapodni.

Ahogyan a korábbi években, tavaly is szép sikereket ért el a közbeszerzéseken, illetve beszerzéseken, ezeket néztük át a nyilvános adatbázisokban.

Hogy az elnyert munkák pontosan mekkora összeget tesznek ki, egyelőre nem lehet megmondani, egyrészt a konzorciumi sikerek (amikor a cég más vállalkozásokkal együtt nyer el megbízást), másrészt a keretszerződések miatt.

Számításaink szerint nagyságrendileg nettó 7,6 milliárd forintnyi beszerzésben (közbeszerzés és az állami cégek hagyományos beszerzései) érintettek Mészáros János cégei a vizsgált időszakban – és ebben nincsenek benne azok az esetek, amikor alvállalkozóként volt jelen a Mészáros-birodalom valamelyik közpénzes megbízásában.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: