Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár nemrég egy beismerő vallomással felérő nyilatkozatot tett, amikor arról beszélt, hogy hazánkban a munkanélküliek 23 százaléka vagy még soha nem dolgozott, vagy már legalább nyolc éve munka nélkül van – áll a MSZP társelnökének közleményében.

Komjáthi Imre szerint az államtitkár arról is beszélt, hogy a munkanélküliek között vannak olyanok, akiket csak évek alatt lehet majd visszahozni a munkaerőpiacra különböző eszközökkel.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány 2010 óta kétharmaddal kormányoz, de mégis ilyen lesújtók az adatok a munkanélküliség tekintetében – tette hozzá a pártvezető.

A kormány általában minden kudarca esetén Brüsszelre hárítja a felelősséget, de bő egy évtizedes kormányzás után a foglalkoztatottság tekintetében alaptalan volna másra mutogatni.

Komjáthi Imre szerint az MSZP hosszú évek óta következetesen azt az álláspontot képviseli, hogy olyan foglalkoztatáspolitikára van szükség, ahol nem a csupán három hónapig járó álláskeresési járadékra, valamint alacsony közmunkás bérekre számíthatnak a munkakeresők.

Magas színvonalú oktatásra, felnőttképzésre, adott esetben pedig a jelenlegi rendszernél szervezettebb és hatékonyabb átképzési programokra van szükség, hogy növelni lehessen az elhelyezkedési esélyét az álláskeresőknek.

Az MSZP szerint minőségi munkahelyekre, valamint magas bérekre is szükség van, hiszen ez egy jóléti társadalom alapja. Minderre pedig az erős szakszervezetek jelenthetnék a garanciát.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: