Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lázár János Debrecenben a város fideszes polgármesterével, Papp Lászlóval tartott közös sajtótájékoztatót a közösségi közlekedés átalakulása kapcsán – írja az RTL.hu

A portál szerint a debreceni polgármester elmondta, hogy az elmúlt napokban kialakult közösségi közlekedéssel kapcsolatos vitás kérdések elsősorban Budapestre és az agglomerációra vonatkoztak, de felhívta arra a figyelmet, hogy Debrecen és Budapest között is fejlesztésre szorul a közösségi közlekedés, tekintve, hogy a város Kelet-Magyarország gazdasági központjává vált.

Lázár szerint a magyar kormány célkitűzése, hogy a Kárpátoktól innen hazánk legyen a legerősebb ország, ehhez pedig erős központokra, városokra van szükség, ilyen Miskolc, Debrecen és Nyíregyháza. A sajtótájékoztató végén szó esett a közösségi közlekedés átalakításáról, a főváros és a kormány között húzódó, Budapest-bérletet érintő vitáról is.

Lázár János ennek kapcsán elmondta, hogy az ő új ajánlata Budapestnek az, hogy ha ők elfogadják a HÉV-en, a MÁV- és Volán-járatokon a Budapest-bérleteket, akkor a budapesti tömegközlekedésen is fogadják el az ország- és vármegyebérleteket.

Lázár azt állítja, semmiféle szándékuk nincs arra, hogy bárkinek is kárt okozzanak, vagy az emberek életét megnehezítsék, kiemelte azt is, hogy a kormány nem akarja szivatni a budapestieket, még csak a főpolgármestert sem.

A miniszter hozzátette, hogy nekik egy dolog a fontos, hogy valaki fizessen az utazásért, az már neki közömbös, hogy az állam fizet érte, a főpolgármester, vagy pedig az utasok.

Ingyen ebéd a közlekedés területén Budapesten sincs

– jelentette ki Lázár János, aki szerint a főváros és a kormány között minden évben vitás kérdés az elszámolás. Úgy véli, letettek egy ajánlatot a főváros elé, de Karácsony Gergely polgármester „elaludt” és nem fogadta el időben.

Az RTL Híradó riportere azt kérdezte, hogy ha nem fogadja el ezt az ajánlatot a főváros, akkor márciustól megszűnik-e a Budapest-bérlet jelenlegi formájában. Lázár erre a kérdésre nem adott egyértelmű választ.

Arra a felvetésre, hogy ez az ajánlat a főváros számára elfogadhatatlan, Lázár azt mondta, hogy „az egy fair ajánlat, hiszen akik országbérlettel vagy vármegyebérlettel utaznak be Budapestre az agglomerációból, azok Budapesten dolgoznak, Budapestnek termelnek és Budapestet teszik gazdagabbá”.

Szerintem Budapestnek is nagyon fontos érdeke az, hogy a vármegyebérletet és országbérletet elfogadják

– mondta Lázár János.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: