Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Budapest Főpolgármestere közösségi oldalán jelentette be azt a hírt, ami több tízezer ember életét fogja megkeseríteni.

Az állami üzemeltetésű és fenntartású Ráckevi HÉV mostantól ritkábban fog járni. Ez a HÉV-járat a Csepel sziget legfontosabb közlekedési útvonala, amely mostantól rosszabb szolgáltatási minőségben fog üzemelni.

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere közösségi oldalán adott hangot a tiltakozásának:

Mától ritkított menetrenddel közlekedik a HÉV a szentendrei és a ráckevei vonalakon.
A HÉV-vonalakat 2016-ban vette át az állam a fővárostól. A budapesti közösségi közlekedésben azóta rengeteg fejlesztés történt, megújult az M3-as metró, ebben az időszakban az elmúlt évtizedek legnagyobb járműfejlesztését valósítottuk meg, új villamosok, trolik, buszok érkeztek a városba.

Az állam által átvett HÉV-szerelvényekkel azonban csak egy dolog történt: rohadtak tovább. Mostanra annyira leromlott a géppark, hogy csökkenteni kellett a járatok számát.
Az államosítás óta a főváros komoly összegeket fizetett a kormánynak a HÉV-ek városon belüli üzemeltetéséért. Ráadásul évről évre egyre többet.

A kormány azonban még több pénzt követelt, holott a szolgáltatás színvonala egyre rosszabbá vált. A kormány és a főváros közötti megállapodás azonban biztosította, hogy a főváros hozzájárulása nélkül ne lehessen csökkenteni a járatok számát.

A kormány tavaly év végén közölte, hogy nem hosszabbítja meg a megállapodást, és lám: mától ritkábban járnak a HÉV-ek.

De a kormánynak ez sem elég. Ha rajtuk múlna, nemcsak a fővárosnak, de az utazóknak is többet kellene fizetnie a rosszabb szolgáltatásért.

Hiába jár ritkábban a HÉV, ha rajtuk múlna hamarosan egy külön bérlettel lehetne csak utazni rajta.

De mi ezt nem fogjuk hagyni! Megvédjük a Budapest-bérletet!

– zárja bejegyzését Karácsony Gergely.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: