Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A független parlamenti képviselő feljelentését először elutasították, ám Hadházy nem hagyta annyiban a dolgot és most egy nem várt fordulat következett be az ügyben:

A IX. kerületi ügyészség mégis ELRENDELTE A NYOMOZÁST A MINISZTERELNÖK ANGOL NYELVŰ HONLAPJA , a primeminister.hu ügyében! – számolt be róla Hadházy Ákos közösségi oldalán.

A politikus elmondta: Korábban beszámoltam róla, hogy a rendőrség korábban nevetséges indokkal utasította el a vizsgálatot az Orbán angol nyelvű honlapja miatt tett feljelentésemet követően.

A feljelentést azért tettem, mert egyrészt a 75 milliós (!) ár egészen pofátlanul túlárazott, másrészt a honlap csak 13 hónapon keresztül (a 22-es választás másnapjáig) működgetett, pedig 22 hónapig kellett volna.

A rendőrség egészen pofátlanul azzal az “érvvel” dobta vissza a feljelentést, hogy az még nem jelent semmit, nem gyanús, ha az állam valamit a piaci ár többszöröséért vesz meg.

Nos, az ezt felülbíráló kerületi ügyész indoklását szó szerint idemásolom , mert olyan szép:

“A feljelentést, a nyomozó hatóság határozatait és a felülbírálati indítványt megvizsgáltam és megállapítottam, hogy az ügyben a feljelentés elutasítására megalapozatlanul került sor.

A feljelentő az általa bemutatott számításokra és az azok alapjául hivatkozott adatokra alapította a feljelentés tárgyát képező szerződés túlárazottságát, azonban a nyomozó hatóság a határozataiban ezen állítások, számítások cáfolatát nem adta, azok tekintetében ellentmondó adatokra nem hivatkozott, a feljelentésben foglaltak ellenőrzése érdekében semmilyen eljárási cselekményt nem foganatosított.

Fentiekre tekintettel a hűtlen kezelés bűntettének gyanúja nem zárható ki, a feljelentésben foglalt tényállítás tisztázása pedig csak nyomozás keretében lehetséges.”

Hát, majd meglátjuk. Mindenesetre az ünnepek előtt betekinthettem a szerződésekbe, amiket eddig érthetetlen módon nem adott ki a Miniszterelnökség (és amiket ettől függetlenül ismét kértem azóta tőlük).

Amiket így, nem szakértőként láttam: a 75 millió gyakorlatilag csak a “technikai feltételeket” fedte le, ami érthetetlen egy olyan honlapnál, ami gyakorlatilag csak a miniszterelnök beszédeinek angol nyelvű fordításait “sugározta”.

És igen, valóban 2022 decemberáig kellett volna működnie a honlapnak, nem pedig csak a választás másnapjáig…


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: