Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor magyar miniszterelnök ismét szégyent hozott hazánkra, Magyarországra. Míg korábban büszkeség volt külföldön magyarnak lenni, most a gulyás mellett Orbán az, amivel azonosítanak minket. Európának pedig megvan a véleménye.

Orbán Viktor a modern, mai formájában működő Európa Unió megalkotójáról szóló megemlékezésre utazik Párizsba. Legfőbb kritikusa ezt bizarrnak nevezte – számol be az RTL arról, milyen Orbán Viktor megítélése az Európai Unióban.

Európa vezetői gyűlnek össze pénteken Párizsban, hogy megemlékezzenek a tavaly december 27-én, 98 éves korában elhunyt Jacques Delorsról, aki az Európai Bizottság elnöke volt 1985 és 1995 között volt.

Delors volt a modern Európai Unió megteremtője, neki köszönhető, hogy az EU úgy működik, ahogy. Jacques Delors részt vett a közös piac létrehozásában, ami lehetővé teszi az emberek, áruk és szolgáltatások szabad mozgását az EU-ban.

Az 1985-től 1995-ig hivatalban lévő Delors a közös európai valuta, az euró alapjait is lefektette.

Azok viszont, akik szkeptikusak voltak az integrációval szemben, a brüsszeli beavatkozás szimbólumaként tekintettek rá.

A róla szóló megemlékezésen vesz részt Orbán Viktor az Európai Unió vezetővel együtt. Köztük azzal az Ursula von der Leyennel, aki ellen hónapok óta intenzív kampányt folytat az Orbán-kormány.

Szerintem forogna a sírjában

– mondta a Politiconak Daniel Freund, a Zöldek európai parlamenti képviselője, aki Orbán Viktor egyik legnagyobb kritikusának számít.

Delors volt az Európai Unió megalkotója. Kevesen görgettek az EU elé annyi akadályt az elmúlt években, mint Orbán

– tette hozzá Freund, aki kifejezetten bizarrnak nevezte a miniszterelnök meghívását a megemlékezésre.

A francia diplomácia részéről azonban nem merült fel, hogy ne hívjanak meg egy törvényesen megválasztott uniós állami vezetőt a megemlékezésre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: