Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szomorú adattal kezdjük 2024-et: január 1-jén összesen 826 háziorvosi praxis áll üresen. Ezekben a körzetekben több mint 1 millió 100 ezer ember él, akiknek így az egészsége folyamatos veszélyben van, hiszen a heti pár napot helyettesítő orvosnak nincs ideje a krónikus betegek gondozására, vagy rendszeres szűrések végzésére – véli a Demokratikus Koalíció.

Az orvoshiány miatt ráadásul sok helyen a szakellátás is megszűnt, legutóbb az urológia zárt be Orosházán, ahol évek óta nincs baleseti sebészeti ellátás, de az elmúlt évben gondok voltak az ortopédiai, a bőrgyógyászati és a sebészeti ellátással is.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány szándékosan teszi tönkre az állami egészségügyet, hogy a drága magánellátásba terelje a magyarokat.

Orbánt a saját milliárdos elitjének kitömésén túl nem érdekli a gürcölő milliók sorsa, akiknek a megszorítások és az orbáni infláció miatt nincs már pénze magánorvosokra. Különösen nagy a baj a falusi körzetekben, ahol nemhogy háziorvos nincs, de a legközelebbi állami kórház, szakrendelő vagy a mentőállomás is legalább 30 kilométerre van.

Ezeket az embereket a kormány cserben hagyta, egészségük veszélyeztetése Orbán Viktor lelkén szárad.

Egyedül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulata mentheti meg az egészségügyet a kormányváltás után – zárja közleményét a DK.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: