Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Putyin orosz elnök Orbán Viktort köszöntötte 2024 kezdetén, Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője, társelnöke szerint ez morálisan aggályos.

A szocialista politikus a keddi Aktuál című műsorban fejtette ki véleményét az orosz gázról, a hazai gazdaságpolitikai helyzetről, a Budapest-bérletet övező kérdésekről és a pedagógusbér-emelésről is.

Az újév alkalmával Putyin orosz elnök boldog új esztendőt kívánt Orbán Viktornak, valamint a két ország közti kapcsolatok pozitív dinamikájának fennmaradásáról beszélt. Kiemelendő, hogy a magyar miniszterelnök volt az egyetlen az uniós országok vezetői között, akit újév alkalmával köszöntött az orosz elnök.

Komjáthi Imre szerint a magyar miniszterelnök elvei, értékei és erkölcsei megkérdőjeleződnek, amikor egy háborús agresszor köszönti, az MSZP társelnöke szerint ez gyomorforgató.

Az orosz energia Magyarországra érkezéséről a szocialista országgyűlési képviselő kiemelte, annak ellenére, hogy a kormány azzal dicsekedett, olcsón és hosszútávon kapja hazánk az orosz gázt, a piaci ár sokszorosáért jut hozzá Magyarország az energiához.

A magyar gazdaságpolitika állapotáról is szó volt a műsorban. Komjáthi Imre szerint a gazdaság állapota tetten érhető azon is, hogy a magyar családok már a mindennapi kiadások fedezésére is hiteleket vesznek fel.

Felmérések pedig azt mutatják, hogy vidéken a lakosság 40 százaléka, míg Budapesten a lakosok 19 százaléka kénytelen a létminimum alatt élni, ez a helyzet pedig egyre inkább súlyosbodik, a bérek ugyanis továbbra is folyamatosan elértéktelenednek.

A Budapest-bérlet vonatokon, volánbuszokon és héveken történő használata Lázár János minisztériumának döntései miatt megkérdőjeleződnek, Komjáthi Imre szerint az építési- és közlekedési miniszter eddig is számos olyan döntést hozott mely emberek tömegének a közlekedését nehezítette meg.

A pártpolitikai csatározásokon felül álló kérdés, hogy olyan embereket hoz lehetetlen helyzetbe a kormány, akik munkájukkal működtetik az országot.

A pedagógusbérek emelése kapcsán az MSZP társelnöke emlékeztetett, a kormány már számtalanszor bizonyította, ő a legrosszabb munkáltató. A koronavírus járvány idején is bizonytalan helyzetbe hozták az embereket.

Jelenleg azonban a szakszervezeteknek azt kell megvizsgálni, amennyiben mégsem kapják meg a pedagógusok az év végén a kormány által a Közlönyben is közzétett béremelést, hogyan lehet jogi útra terelni az ügyet.

Az MSZP pedig szívesen segít, hiszen a pártnak hagyományosan jó kapcsolata van az érdekvédelmi szervezetekkel és mindig kiáll a dolgozók mellett.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: