Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az OMSZ nagyon komoly riasztást adott ki, mindenkinek óvatosnak kell lennie az elkövetkezendő időszakban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, mely előtt a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap.

Ugyanakkor az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű.

A frontfelhőzetből az északnyugati tájakon és az északi határnál előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt 4 és 10 fok között várható. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kiadták a riasztást a tartós, sűrű köd miatt

A veszélyjelzésben azt írták, ma éjszaka az ország nagy részén (az északkeleti régiót leszámítva) sűrű (néhol zúzmarás) köd kialakulása várható.

A ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás előfordulhat.

Holnap napközben egy érkező, gyenge hidegfrontnak köszönhetően a legtöbb helyen – várhatóan a délelőtti órákban – jelentősen javulnak a látási viszonyok, azonban helyenként tartósabban megmaradhat a köd.

via: Nap híre


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: