Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ismerik a gázszámlák körüli problémákat, azonban 2025 előtt biztosan nem fognak hozzányúlni, így addig egész biztosan többet fizethetünk a számláink után. De a miniszter szerint ennek előnye is van. Olyan pofátlan választ adott, hogy kinyílik a bicska a legbékésebb ember zsebében is.

Lantos Csaba szerint 2025 előtt nem tudják megújítani az MVM gázszámlázási gyakorlatát. A miniszter szerint nem elfogadható az a gyakorlat, hogy az állampolgárok lényegében gyorshitelt adnak a gázszolgáltatónak.

Ismerik a gázszámlák körüli problémákat, azonban 2025 előtt nem valószínű, hogy át tudják alakítani a teljes informatikai rendszert – nyilatkozta Lantos Csaba energiaügyi miniszter az RTL Híradónak.

A számlákkal az egyik legsúlyosabb probléma, hogy az idei ősz meleg volt, ezért az MVM szempontjából nyárnak számított. Ennek megfelelően szeptemberben a megszokott 37 köbméteres rezsicsökkentett gázmennyiség helyett csak 17-18 köbmétert számoltak el körülbelül 102 forinttal.

Így a gázzal főzők vagy a meleg vizet is gázzal előállítók a megszokotthoz képest 10-15 ezer forinttal magasabb számlát kaphattak. Ugyanez történt októberben és november elején is.

A rendszer később ugyan korrigálja ezt, azonban Lantos Csaba bizottsági meghallgatásán úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy nem helyes ez a gyakorlat, mivel

„az állampolgár így gyorshitelt ad az MVM-nek”

A meghallgatáson jelentette be azt is, hogy már dolgoznak az MVM számlázásának átalakításán, most erről ismerte el, hogy nem mostanában fog megtörténni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: