Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több helyszínen is házkutatást tartott, valamint bizonyítékokat foglalt le a NAV Varga Zoltánnál, a Central Médiacsoport tulajdonosánál – írja az ATV.

Vargát adócsalással gyanúsítják.

Tavaly november végén derült ki, hogy költségvetési csalással gyanúsítják Varga Zoltánt, a 24.hu-t is üzemeltető Central Médiacsoport tulajdonosát. Az is kiderült közben, hogy ellene, valamint két másik személy ellen több mint félmilliárd forintos kár miatt zajlik a nyomozás – számol be róla az Index.

A legfrissebb információi az ügyben, hogy a NAV munkatársai több helyen is házkutatást tartottak. A Magyar Nemzetet a főügyészség arról tájékoztatta, hogy a házkutatásokon tárgyi bizonyítékokat – okiratokat és elektronikus adatokat – foglalt le a hatóság. Ennél többet azonban a nyomozás érdekeire tekintettel egyelőre nem közöltek.

Varga Zoltán ügyvédje, Papp Gábor hivatalos nyilatkozatot adott ki, miután számos lap lehozta, hogy házkutatást tartottak a Central Médiacsoport tulajdonosánál. Azt írta:

“Szeretném hangsúlyozni az ügy kapcsán, hogy ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el. Hozzávetőlegesen havonta kértünk betekintést az iratokba, de az elmúlt 6 hónapban tudomásom szerint érdemi nyomozati cselekmény nem történt az ügyben”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy december 6-án a Central irodaházába nagy erőkkel kivonult a NAV nyomozó főosztálya, és olyan iratokat vittek el, amiket elektronikus úton is be tudtak volna küldeni.

“2025. év elejéig lehet hivatalosan nyomozni az ügyben, és továbbra is fenntartjuk az álláspontunkat, hogy az ügyfelemmel közölt gyanúsítás hiányos, és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul” – mondta.

“Ettől függetlenül a gyanúsítás minden pontját tényekkel és bizonyítékokkal alátámasztva cáfoltuk”

 – zárta nyilatkozatát Papp Gábor.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: