Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Napirend előtt szólalt fel a parlament hétfői ülésnapján Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő. Beszédében a konfliktusok közös megoldására és az együttműködés fontosságára hívta fel az ellenzéki pártok, valamint az összes képviselőtársa figyelmét.

Jelenleg minden aktuálpolitikai kérdésnél fontosabb, hogy a parlamenti veszekedések, kiabálások mellett, teljen el úgy öt perc, amely a különbségek elfogadásáról és az együttműködés fontosságáról szól.

Komjáthi Imre elsőként a kormánypártokat kérdezte a béke jelentőségéről. Mint mondta, a kormány részéről a békemisszió, a béketábor szavakat lehet gyakran hallani, ez pedig derék, azonban örömteli lenne, ha a béke Magyarországon is megvalósítható lenne. Ha nem azzal plakátolná ki a kormányzat az országot, hogy kit kell utálni.

Az MSZP társelnöke ezt követően az ellenzéki pártokhoz szólt pár mondatban. A Demokratikus Koalícióval közös az MSZP múltja és a két párt politikai meggyőződései is sokban hasonlítanak egymáséra, Komjáthi Imre arra kérte a DK-t, hogy ha szeretik Ukrajnát, akkor annak az egészét szeressék, Kárpátalját is az ott élőkkel együtt. „Ha kettős állampolgár, ha Magyarországon szavaz, akkor is. Magyarok, mint mi. Kössünk szövetséget 2024-re, hogy együtt segítjük őket, ahogy az Erdélyben, Vajdaságban vagy a Felvidéken élőket is” – emelte ki az MSZP társelnöke.

A MiHazánk mozgalmat nyugalomra kérte, mint mondta, ő maga is nagycsaládos, Dúró Dórához hasonlóan, azonban kiemelte: jobb, ha azt látják a gyerekek, hogy a szülő diót darál az aranygaluskához meg kekszet a kókuszgolyóhoz, nem pedig könyvet. „Lehetne 2024 az az év, amikor arról beszélnek, kit szeretnek, nem pedig arról, hogy kit nem” – összegezte a MiHazánknak címzett gondolatait Komjáthi Imre.

A szocialista országgyűlési képviselő a Momentum EP-képviselőjének, Donáth Annának a napokban közzétett bejegyzésére is reagált, melyet Szenegálból írt és melyben arra hívta fel a figyelmet, Afrikában a kultúrák, a történelmek és a törekvések mozaikjai találkoznak, erőteljes a hangjuk és elképzelésük a saját jövőjükről. Az MSZP társelnöke szerint ezen kijelentések Magyarországra is ugyanúgy érvényesek.

Örvendetes, hogy a Jobbik is küzd a munkavállalókért, az azonban jóval kevésbé, hogy sokkal kevesebbet lehet hallani a „szakszervezet” és a „kollektív szerződés” szavakat és jóval többet a „migránsmunkást”. „Dolgozhatnánk ehelyett jövőre együtt azon, hogy a magyar dolgozókon legyen a fókusz!” – zárta a Jobbiknak címzett gondolatait a szocialista politikus.

Az LMP-t arra kérte, vegyék észre, a Fidesz olyan választási rendszert kényszerített ki, ahol, ha bárki ellép a többiektől, vagy bárkit eltaszítanak, azzal Orbán Viktor hatalmát erősítik. „Mindketten pártelnökök vagyunk, mindkettőnk legfontosabb dolga, hogy a pártunkat sikerre vigyük, de ma, ebben a rendszerben nincsenek egyéni érmek, csak csapatsport” – mondta el Komjáthi Imre.

A Párbeszédhez szólva azt kérte, 2024-ben ne adjanak fölösleges támadási felületet a Fidesznek, mert “amíg együtt vagyunk jóban-rosszban, addig a rossz mindenkin csattan”. „Legyünk jövőre óvatosak, támadhatatlanok!” – mondta el az MSZP társelnöke.

„Őszintén hiszem, hogy mi, együtt, dolgozhatnánk közösen az országért, a közös nemzetért. A különbségeink fontosak, a vitáink szükségesek, mert általuk adódik össze az erőnk, a tudásunk. Köszönöm, hogy meghallgattak, akivel pedig addig nem találkoznék, annak áldott, békés ünnepeket kívánok, csak rajtunk múlik, hogy az lesz-e!” – zárta az év utolsó felszólalását Komjáthi Imre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: