Juszt László, újságíró
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Juszt László közéleti publicista újabb hiánypótló bejegyzést tett közzé facebook oldalán, melyben a Nemzeti Konzultációval kacsolatban nem csak jogos kérdéseket tett fel, de ennél tovább ment.

Ugyanis nem csak a jogos kérdéseket tette fel, de lerántotta a leplet arról is, hogy pontosan miről szól a kormány valódi szándéka. Mert ez esetben nem csupán egy kormánypénzen megfinanszírozott Fidesz kampányról van szó, hanem valami egészen másról is:

“Ideje volt, hogy kikérjük az emberek véleményét.”

Miért is?

Azt írja Orbán a Nemzeti konzultációs íven, hogy “Úgy kérnek Magyarországtól (mármint Brüsszel) további hozzájárulást, (Ukrajna számára) hogy hazánk jó ideje nem kapja meg a neki szerződés szerint járó uniós pénzeket.”

Tegyük túl magunkat azon a csekélységen, hogy ezt a legfinomabban is csak zsarolásnak lehet nevezni, hiszen ez azt jelenti, hogy csak akkor szavazza meg az ukránoknak szánt segélyt, ha ezzel egyidőben megkapja a jogállami eljárások miatt visszatartott pénzt.

Igaz ugyan, hogy erre a mocskos kis zsarolásra időközben ráébredtek,
s visszakoztak, de a nemzeti konzultációs íven már nem tudtak változtatni, s a “zsarolásra kértek támogatást.”

Az pedig csak hab a tortán, hogy az Ukrán támogatásról december 15-én dönt az Unió, Orbán pedig csak január 10-én tudhatja meg, hogy “mit akar a nép”.

Vagy már előre tudja a Nemzeti konzultáció végeredményét?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: