Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció politikusa az alábbi bejegyzést tette közösségi oldalán, amit most változtatás nélkül közlünk:

A helyreállítási pénz nagyobbik hányadát (80 %-át, 3 680 millió(!)) eurót kb. 1 400 000 millió forintot!) zárolják addig, amíg Magyarország végre nem hajtja a jogállamisághoz kapcsolódó 27 feltételt.

Ezzel szemben a hírportálok nagy része azt “kommunikálja”, hogy:

“Megszavazta a pénzügyminiszterekből álló Európai Tanács, hogy Magyarország megkaphasson 920 millió euró értékű uniós támogatást.”

A tanácsi jóváhagyás azonban csak azt jelenti, hogy a magyar kormány ezen támogatás (az eredeti összeg 20 %-ának!) felét (460 millió eurót, 175 milliárd forintot!) 2024 (!) elején, másik felét 2024 végén kapja meg. (Ez azonban még így sem tetszett minden tagállamnak!)

“A tagállami pénzügyminiszterekből álló EU Tanács zöld utat adott annak a programnak, amely az eredeti magyar helyreállítási tervet 4,6 milliárd euróval támogatja, és amelynek keretében Magyarország az orosz fosszilis üzemanyagokról való leválást segítő reformokat és beruházásokat valósít majd meg.”

Kedves és kedvetlen újságírók! Nem adott “zöld utat”. 20 % előleg kifizetését engedélyezte. 80 %-ot zárolt. Mi lenne, ha pontosan tudósítanának?

Pálinkás József posztja. Korábban az Orbán-kormány minisztere…

Az én utóiratom: a most érkező pénz fele akkora, mint az Orbán-kormány által csak novemberben termelt költségvetési hiány…


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: