Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elhunyt Andresz Kati magyar színésznő, szinkronszínésznő.

Andresz Kati még ugyanebben az évben a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja lett. 1981–1984 között a Pécsi Nemzeti Színház, 1984–1986 között pedig a győri Kisfaludy Színház színésze volt. 1986–1987 között a szolnoki Szigligeti Színházban játszott.

1987-ben a Jurta Színház alkalmazottja volt. 1988 óta szabadfoglalkozású – írta a szinhaz.online.hu.

„Mindannyian, akik a Mozit, TV-t folyamatosan nyomon követik, tudják, régebben méltán világhírű volt a magyar szinkron… manapság, a piacgazdaság korában már más idők járnak, de azért e nehezebb körülmények közepette is van még presztízse a szakmának!

Kati színpadi szerepei, irodalmi estjei mellett, amikben magam is láttam, évtizedek óta egyik ikonja a magyar szinkronnak (kölcsönözte különleges orgánumát már többek közt Romy Schneidernek, Susan Sarandonnak, és például a közkedvelt Szulejmán sorozatban a mindenki által tisztelt AfifeAsszony hangja is volt…

Általa a török színésznő csodásan szólalt meg magyarul), de eddig semmilyen elismerésben nem részesült, ám Ő nem panaszkodott, csendben, szerényen tette a dolgát, és vitte családját is a hátán” – idézi a művésznő pályája kapcsán a BorArtRoom blog.

Nyugodjék békében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: