Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nehéz szavakat talákni, de az egyik főpolgármester-jelölt aki Karácsony Gergely ellen kíván indulni a következő önkormányzati választáson igencsak furcsa antréval indítja a kampányidőszakot.

Az RTL információi szerint ugyanis behívót kapott a Csillagba a botrányairól elhíresült volt szegedi képviselő Szabó Bálint.

A portál úgy értesült, hogy Szabó, aki korábban azért volt letartóztatásban, mert Orbán Viktor konvoját üldözte és hivatalos személyekkel dulakodott most egy be nem fizetett 40 ezer forintos szabálysértési bírság miatt kénytelen a rácsok mögé vonulni.

A szegedi politikus  a tavaly augusztus 20-i, kudarcba fulladt fővárosi gazdatüntetés után kapott bírságot, azonban – mivel ezt a jelek szerint nem rendezte – jövő hétfőn a szegedi Csillagban folytatja a politikai munkásságát 8 nap erejéig.

A börtönt retorziónak tartom, mert ahelyett, hogy fülemet-farkamat behúztam volna, 19-re húztam lapot, és bejelentkeztem mint főpolgármester-aspiráns Budapesten

– közölte most Szabó, aki azt állítja, azért nem tudta befizetni a bírságot, mert épp börtönben volt.

Tavaly szeptemberben ugyanis üldözőbe vette Orbán Viktor konvoját az M5-ös autópályán, a vádirat szerint nem tartotta be a megfelelő követési távolságot, erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőröket és több közlekedési szabályt is megszegett, másokat veszélyeztetve.

Egy másik vádpont szerint a Karmelita közelében szervezett tüntetésen hivatalos személyekkel dulakodott és akadályozta a rendőri intézkedést. Összesen hét és fél hónapot töltött letartóztatásban, majd a bíróság másfél év börtönre ítélte, négy év próbaidőre felfüggesztve.

Szabó különösnek tartja, hogy a szegedi Csillagba kell bevonulnia, hiszen ott már nincs érvényes lakcíme. Nemrég elárulta, hogy letartóztatása miatt a feleségével megromlott a viszonya és különváltak, ezután állítása szerint Budapesten, a Cinege utcában nézett ki egy lakást, ahol Orbán Viktor is lakik.

Szeptemberben méltatlanság miatt elvették önkormányzati képviselői mandátumát a szegedi közgyűlésben, korábban pedig hivatalos személy félrevezetése miatt is vádat emeltek ellene, mert 2021-ben valótlanul állította, hogy elrabolták, megkötözték, két szalmabálát meggyújtottak mellette és magára hagyták.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: