Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány nyomulása az akkumulátorbiznisz ügyében csak kiszolgáltatottságot szül olyan társadalmi csoportok számára, ahol nehéz az érdekérvényesítés

– írja Komjáthi Imre az MSZP társelnöke közösségi oldalán.

Minapi sajtóhír, hogy az egyik akkumulátorgyár beruházás kivitelezése során már többen is meghaltak, vagy megsérültek, a hatóságok mégis inkább behunyják a szemüket.

De ha már nagyon kilóg a lóláb, akkor olyan kevés bírságot szabnak ki, aminek csekély a visszatartó ereje.

Az MSZP Rendszerváltást! című programja ebben is egyértelmű: tudásalapú társadalomra van szükség, minőségi munkahelyekre és nem pedig arra, hogy mi legyünk Európa összeszerelő üzeme – teszi hozzá a Szocialista politikus.

Nem ellenezzük a fejlődést, de akkor van létjogosultsága ilyen üzem létesítésének lakott település 12 km-es környezetében, ha a helyiek eredményes és érvényes népszavazáson ehhez hozzájárultak.

Fontos az is, hogy 25 aranykoronás, vagy annál értékesebb földön ne létesülhessen ilyen típusú gyár, hanem ezeken a helyeken mezőgazdasági tevékenységet támogassuk.

Erről szól Országgyűlési Határozati javaslatunk, amit a fideszesek már többször leszavaztak, a magyar emberek érdekeit semmibe véve.

Komjárthi szerint: már most világosan látszik, hogy a magyar egészségügy sincsen felkészülve a vendégmunkások okozta kihívásokra. Nem beszélve ezen gyáraknak áramigényéről. Egyes számítások szerint 50 százalékkal több energiára lesz szükség, ha valamennyi tervbe vett beruházás megvalósul, miközben 2010 óta nem lehet Magyarországon szélerőművet építeni.

Nem veszélyeztetheti a kormány akkumulátorbiznisz őrülete a magyarok életét, egészségét és energiaellátását!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: