Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció szerint hatalmas átverés a januári nyugdíjemelés. A DK tényadatokkal támasztotta alá közleményében, hogy miért is rövidíti meg valójában a kormány a nyugdíjas társadalmat.

A nyugdíjasok újabb átverésére készül az Orbán-kormány – áll a DK közleményében. A párt szerint ugyanis:

A Magyar Közlönyből derült ki, hogy nevetséges mértékű, alig 6 százalékos nyugdíjemelés várható januártól, miközben nem tudjuk, hogy az idei orbáni infláció pontosan hány százalék lesz.

A szakértők 18 százalékra számítanak, vagyis az áremelések 2023-ban szó szerint előre megették a jövő évi nyugdíjemelést.

Mint ismeretes a nyugdíjszámítás esetében törvények garantálják a nyugdíjak vásárlóértékének megörzését. Abban az esetben, ha kevesebbet lehet vásárolni a jövő évi nyugdíjból, mint az azt megelőző esztendő járandóságából – úgy egyértelműen pénzt vesz el a kormány a nyugellátásra jogosultaktól.

A Demokratikus Koalíció szerint ellenben negyedéves nyugdíjkorrekcióra és az un. svájci indexálású, európai mértékű nyugdíjakra lenne szükség, amely a DK választási programjának hangsúlyos eleme.

A Demokratikus Koalíció úgy véli: amíg az Orbán-kormány sokkal jobban emeli az árakat, mint a nyugdíjakat, addig az életüket tisztességgel végigdolgozott idős emberek lassan elszegényednek, mert egyre kevesebb pénzük marad élelmiszerre, gyógyszerre és rezsiszámlákra.

Hozzáteszik azonban, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: