Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fejér megyei kormányhivatal adatai szerint három halálos baleset történt az iváncsai akkumulátorgyár építése során az utóbbi másfél évben, ám mindössze 442 ezer forint munkavédelmi bírságot fizetett a dél-koreai cég az egyik munkás halála miatt Orbán Viktor kormányhivatalának

– írja közleményében Szabó Zsolt Dunaújváros DK-s alpolgármestere.

A Demokratikus Koalíció ezen esetek miatt törvényjavaslatot nyújt be a munkaügyi ellenőrzések szigorítására.

A DK szerint már az akkumulátorgyárak építése során sem számít az emberélet az Orbán-kormány által pénzelt nagyvállalatok számára.

Az újabb halálesetek megelőzése érdekében azonnal le kell állítani az összes akkumulátorgyár-építést Magyarországon és a lehető legmagasabb munkavédelmi bírsággal kell sújtani a munkások halálában vétkes akkumulátorcégeket.

Már többször bebizonyosodott, hogy az akkumulátorgyártás veszélyezteti a munkásokat és a környező települések lakóit is, de az Orbán-kormányt csak az ázsiai nagyvállalatok profitja érdekli.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezért szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után – áll a párt közleményében.

Mindenható vállalati profit és akkumulátorgyárak helyett európai béreket és nyugdíjakat, biztonságos munkahelyeket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: